Niet Gedacht Route

Vanaf het Wapen van Heeckeren volgen we de rode paaltjes en komen eerst aan op de Hessenweg (2). Hessenwegen hebben een aparte bekoring en hun geschiedenis van eeuwen spreekt sterk tot de verbeelding. Deze Hessenweg komt van Bocholt in Duitsland en loopt via Aalten, Zelhem en het Wapen van Heeckeren, de Wrangebult naar het Zwaantje in Hoog-Keppel. We steken de Hessenweg over en langs een hoog stuifduin lopen we verder het bosgebied in. Tijdens de wandeling lopen we tussen twee jachtpalen (3) door, die vroeger de scheiding aangaven van gepachte jachtgebieden.

We vervolgen onze weg langs sparren, Amerikaanse eiken en acacia’s, waarbij hoogteverschillen in het bosgebied duidelijk zichtbaar zijn. Uiteindelijk komen we op de Rozengaardseweg (4) , waarbij u recht door kunt gaan naar de Heksenplassen, waar helaas tegenwoordig een motorcrossbaan de rust verstoort. Gaat u linksaf dan volgt u de juiste route langs een laan met links en rechts berken en beuken.

Aan uw linkerhand ziet u een boerderijtje. De naam van deze wandelroute staat op de voorgevel (5).
Scherp naar links gaat u de Kolenweg in (6).

Deze Kolenweg, waarvan er meerdere in dit gebied te vinden zijn, brengt men in verband met houtskoolbranden, dat hier in het bos gebeurde. Het houtskool werd via de Kolenweg afgevoerd naar de ijzergieterijen in Langerak en Laag-Keppel. We komen uiteindelijk weer uit op de hessenweg, die hier de Loenhorsterweg heet. We gaan linksaf en na enige tijd rechtsaf een lange weg in. Een vochtig gebied (7) doordat het hier oorspronkelijk moerassig was. De vegetatie laat dit ook zien. De paaltjes brengen ons weer terug bij het Wapen van Heeckeren na 5,5 km wandelen door een prachtig gebied.

 

Startpunt:
Het Startpunt is bij het Wapen van Heeckeren, u kunt de weg verder doorrijden en in het bos parkeren. Wanneer u na de wandeling wat gaat drinken kunt u ook parkeren op de parkeerplaats van het restaurant.
Zelhemseweg 16
6999 DN Hummelo

Niet Gedacht route 5,5 km
Niet Gedacht route 5,5 km

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.