Het is weer lente

Eindelijk de winter voorbij en tijd om aan de tuin te beginnen. We zijn druk bezig geweest met het bedenken wat we met de tuin zouden moeten doen. Omdat we er niet uit kwamen en geen idee hadden waar we moesten beginnen hebben we hulp ingeroepen van mijn Tante Jenneke. Samen met haar hebben we een lijstje gemaakt met wensen en eisen. Vervolgens heeft ze een opzet gemaakt.

 

Een tuin in een tuin zou het moeten gaan worden. Ik was eerst wat sceptisch over het idee. Ik leid aan grootsheidswaanzin en wil alles gelijk in het groot aanpakken. Het liefst zou ik gelijk de hele tuin aan pakken en 1000 rododendrons planten, en een doolhof van beukenhagen etc.

 

Maar dit is natuurlijk niet realistisch en dat zag Jenneke goed in.  Afgelopen weekend heb ik de eerste 140 meter gegraven voor de beukenhaag die aankomend weekend geplant kan gaan worden.

uitzetten van de lijnen
uitzetten van de lijnen

We beginnen met een tuin rondom het huis die we afzetten met een traditionele buikenhaag. Bij het uitzetten van de lijnen werd zichtbaar hoe onze tuin eruit zou komen te zien. Dit zorgt ervoor dat je allerlei ideeën krijgt over hoe de invulling van de tuin zou moeten worden.

 

Wat hierbij echter ook duidelijk werd is hoeveel ik zou moeten gaan graven. De totale lengte van het afgezette stuk is bij elkaar gemeten was 160 meter. Met de hekjes die er moeten gaan komen als doorgang zou het toch zeker zo’n 140 meter graaf werk worden.

Hoewel er mij aan alle kanten werd geadviseerd om een kleine graafmachine te huren, vond ik dat het tijd werd om het wintervet eraf te trainen en heb ik de spade ter hand genomen en ben gaan graven. Met 10 meter per uur was ik in 14 uur klaar en hadden we een fraaie slotgracht om het huis.

 

Nu hopen op goed weer van het weekend want dan gaan we 750 beukenhagen planten. 🙂

Reuze mol in de tuin
Reuze mol in de tuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.